Trei reţete de spaghete de vară

Dacă ai vara poftă de o porţie de paste, îţi venim în ajutor cu trei reţete delicioase şi uşoare de paste perfecte pentru vară. Uşoare, cu ingrediente light şi extrem de gustoase. Iată reţetele:
Cea mai simplă reţetă de spaghete cu lămâie
Ingrediente
2 lămâi
60 ml ulei de măsline
50 g parmezan ras
250 g spaghete
1 lingură pătrunjel tocat
1 lingură busuioc proaspăt tocat
sare
piper
Mod de preparare
Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai la blender coaja rasă şi zeama de lămâie împreună cu uleiul şi parmezanul. Ai grijă să îndepărtezi în prealabil seminţele din lămâi.
Amesteci pastele calde cu sosul obţinut, pătrunjel şi busuioc, până ce sunt acoperite în totalitate. Sărezi şi piperezi, după gust. Serveşti imediat.
Spaghete cu pui, roşii şi spanac

Ingrediente
20 g roşii deshidratate, feliuţe
2 linguri ulei
300 g piept de pui
fulgi de ardei iute, după gust
sare
4 roşii, feliate
busuioc
230 g spanac proaspăt
3 căţei de usturoi, pisaţi
200 g spaghete
Mod de preparare
Dai la foc, într-o tigaie, în ulei, roşiile deshidratate, la temperatură medie. Adaugi puiul tăiat bucăţele, fulgi de ardei iute şi sare, după gust. Laşi pe foc aproximativ 5 minute sau până când puiul îşi schimbă culoarea. Amesteci cu roşiile, spanacul tocat, usturoi şi busuioc, după gust, încă 3-5 minute până ce spanacul se înmoaie şi roşiile încep să lase suc. Acoperi şi dai deoparte.
Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Combini cu puiul şi legumele. Mai dai pe foc 1-2 minute. Serveşti imediat.
Spaghete cu ulei de măsline şi usturoi
De ce ai nevoie pentru spaghete cu ulei de măsline şi usturoi
1 pachet spaghete
100 ml ulei de măsline
200 g ciuperci
½ linguriţă sare
3 căţei de usturoi
frunze de busuioc
parmezan
Află cum se prepară spaghete cu ulei de măsline şi usturoi
Prepari spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le scurgi şi păstrezi o cană de zeamă.
Încingi uleiul, adaugi căţeii de usturoi, ciupercile şi sarea şi le sotezi 5-6 minute. Ciupercile trebuie să fie moi şi căţeii de usturoi uşor rumeniţi. Pui zeama păstrată şi amesteci. La final, adaugi spaghetele.
Serveşti cu frunze de busuioc şi parmezan ras.