Trufe cu napolitane: desert de Ziua Îndrăgostiţilor

1 shutterstock 556483828 jpg jpeg

Dacă celebrezi Valentine's Day sau dacă păstrezi tradiţia românească şi sărbătoreşti Dragobetele, îţi poţi surprinde partenerul sau partenera cu acest desert rapid, uşor, dar spectaculos. Oferă-i un cadou dulce!

Cacaua are o istorie de peste 4.000 de ani. Arborele de cacao era cultivat de vechile populaţii aztecă şi mayaşă din America de Sud şi Centrală. Acestea preparau o băutură din apă fiartă şi boabe uscate şi măcinate de cacao, cacahuatl, de la care provine denumirea de azi. Conchistadorii spanioli au descoperit minunatele boabe şi le-au adus în Europa, iar acest aliment a devenit unul dintre cele mai populare din istorie.

Ingrediente

300 g napolitane cu cacao

200-250 g ciocolată cu lapte sau neagră, după preferinţă

50 g unt 

cacao pudră, pentru decor 

Mărunţeşti napolitanele în blender până obţii o textură nisipoasă, apoi le transferi într-un castron. Topeşti la foc mic untul şi ciocolata ruptă bucăţi, apoi laşi amestecul la răcorit. Îl torni peste napolitane şi amesteci până ce compoziţia e omogenă. Dai la rece 30 de minute.

Cu mâinile umezite, formezi biluţe pe care le treci prin pudra de cacao. Aranjezi trufele pe un platou şi le pui din nou la frigider înainte de servire.

FOTO Shutterstock