«Turnuleţe» cu zmeură şi iaurt

1366222293 5007turnulete 20cu 20zmeura jpeg

Profită de savoarea zmeurei şi prepar-o în deserturi cremoase cu iaurt şi frişcă. Iată o reţetă simplă şi delicioasă!

Ingrediente:

400 g zmeură 6 foi gelatină 2 esenţe de vanilie 200 ml lapte 200 g iaurt gras 50 g zahăr 2 lime (lămâi verzi) 300 ml frişcă frunze de mentă

6

45 min

mică

Mod de preparare:

Speli zmeura şi o laşi să se scurgă. Înmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi zahărul, zeama de lime şi esenţa de vanilie.

Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă. După ce s-a dizolvat gelatina, o torni în amestecul de lapte. Baţi frişca şi, când s-a întărit, încorporezi laptele cu gelatina, amestecând uşor.

Torni compoziţia în forme speciale (pahare, castronele) pe care le-ai udat cu apă în prealabil, alternând cu straturi de zmeură. Pui desertul la frigider pentru minimum trei ore. Îl serveşti decorat cu zmeură şi cu frunze de mentă.