Turnulețe de vinete cu parmezan

1 captura de ecran din 2019 08 05 la 15 44 39 png png

Alege vinete lucioase, închise la culoare și moi atât cât trebuie. Aceste legume sunt gustoase când au atins maturitatea. Trebuie totuși să ai grijă să nu fie chiar bătrâne, pentru că atunci au prea multe semințe.

Ingrediente:

2 vinete

busuioc, după gust

200 g mozzarella rasă

100 g parmezan ras

ulei, pentru uns

Pentru pasta de roșii

250 g roșii descojite

2 căței de usturoi

1 linguriță de ulei

sare,

Mod de preparare

Speli vinetele, le îndepărtezi codițele, le tai felii rotunde, presari sare pe ambele părți și le lași 30 de minute. Le ștergi și le pui pe grătarul încins până capătă o culoare aurie pe fiecare față. Pentru pastă, mixezi roșiile cu uleiul, 3usturoiul și cu sarea. Așezi un rând de felii de vinete pe fundul unei tăvi unse cu ulei, pui pe fiecare felie câte o lingură de pastă de roșii, apoi presari mozzarella rasă şi câte o lingură de parmezan ras. Adaugi o nouă felie de vânătă deasupra și repeți până termini toate ingredientele. Le dai la cuptorul încins 20 de minute, apoi presari restul de parmezan și le ții până se rumenesc.