Varză călită cu tăiţei şi şuncă

varza cu sunca jpeg

Gustoasă şi simplu de preparat, varza călită cu tăiţei şi şuncă este ideală pentru un prânz săţios sau cină.

Ingrediente

370 g şuncă

300 g ceapă tocată

1 căţel de usturoi, pisat

650 g varză tocată

1 lingură ulei

8 linguri unt

250 g tăiţei

sare

piper

Mod de preparare

Într-o tigaie, rumeneşti la foc mediu şunca tăiată cubuleţe în 3 linguri de unt, până îşi schimbă culoarea, 1-2 minute. Adaugi încă 2 linguri de unt, usturoiul, ceapa şi le sotezi 2 minute.

Reduci focul, amesteci cu varza, uleiul şi mai laşi pe foc 8-10 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pregăteşti tăiţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Îi clăteşti şi îi combini cu varza. Amesteci cu untul rămas, pe foc, încă 2 minute. Serveşti imediat.

Sursa http://myincrediblerecipes.com