VIDEO Clătite americane pufoase

DSC 0750 jpeg

Îmi plac toate felurile de clătite. Americane sau nu. Pufoase sau mai puţin pufoase. Cu gem de afine, zmeură sau visine. Cu brânză dulce sau sărată. Lista poate continua. Uneori însă, poţi simţi nevoia de ceva mai special. Aşa că încearcă această reţetă de clătite americane (pancakes) făcute cu iaurt şi gândeşte-te la bucuria celor care se vor înfrupta din ele.

Ingrediente:

1 1/2 cană făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 2 linguri ulei 2 ouă 1 linguriţă esenţă vanilie 1 pahar mare de iaurt ceva mai gras 1/2 cană lapte sau kefir unt pentru uns

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol mic şi apoi dă-l deoparte. Într-un alt vas, ceva mai mare, amesteci „cu blândeţe“ uleiul, ouăle, esenţa de vanilie şi iaurtul.

Acum este momentul să încălzeşti o tigaie la foc mediu. Adaugă ingredientele uscate cu cele umede, din care pui puţin câte puţin şi amesteci. Alternează cu laptele şi amestecă lin, până când mixtura se amestecă şi a devenit omogenă. După ce adaugi jumătate de cană de lapte, mai poţi adăuga în plus dacă ţi se pare că aluatul este prea gros sau dacă îţi doreşti clătite la subţiri. Dacă, lasă compoziţia aşa cum este.

Unge tigaia cu unt şi foloseşte un polonic pentru a turna din compoziţie. Lasă pe o parte 2-3 minute sau până începe să se formeze bule, apoi întoarce pe partea cealaltă şi mai lasă 1-2 minute.

Le poţi servi imediat sau le păstrezi într-un vas, acoperite. Serveşte-le ca atare, sau, cel mai bine, cu sirop, gem, dulceaţă, fructe proaspete sau chiar cu iaurt sau smântână.

Sursa: eating-made-easy.com