VIDEO Pate din ficat de pui

pateu de ficat jpeg

Pate din ficat de pui.Nu arată el prea bine, dar este incredibil de gustos. De fapr, este vorba de acela moment când unii refuză să-l mănânce pentru că nu arată bine, şi astfel te bucuri, în secret, că rămâne mai mult pentru tine. pentru un plus de gust, poţi lăsa ficăţeii înmuiaţi în lapte pentru câteva ore.

Ingrediente

6 linguri unt 1 ceapă, tocată 500 g ficăţei de pui sare 1 căţel usturoi, pisat 2 linguri capere 1 linguriţă cimbru uscat 1/4 cană brandy sau coniac 1/4 cană smântână

Mod de preparare

Elimină orice fel de grăsime de pe ficăţei.

Topeşte într-o tigaie, 2 linguri de unt şi lasă să capete o culoare maronie, 3-5 minute. Dar nu-l lăsa să se ardă.

Adaugă ceapa şi sotează 1 minut. Presară sare peste ficăţei. Întoarce-i pe cealalată parte, când s-au arămit şi mai lasă-i 2 minute. Adaugă caperele, cimbrul, usturoiu şi sotează 1 minut.

Ia tigaia d epe foc şi adaugă coniacul sau brandy. Ai grijă că se poate face flacără de flambat. dacă se întâmplă aşa, acoperă cu un capac. Dă focul mai tare şi lasă până obţii consistenţa unui sirop, cam 1-2 minute. Închide focul şi lasă să se răcească.

Pune amestecul într-un blender şi mixează.Adaugă restul de unt şi smântâna şi mixează. Va fi o pastă groasă dar care nu e fermă. Se va întări la frigider.