Vinete umplute cu legume şi ton, la cuptor
În doar 30-35 de minute vei avea gata un fel de mâncare bun de să te lingi pe degete. În loc de ton poţi folosi o altă carne de peşte.
De ce ai nevoie pentru vinete umplute
Pentru vinete
2 vinete mari
3 linguri ulei de măsline
sare
piper
pudră de ardei iute, după gust
Pentru umplutură
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă roşie, mică
2 căţei de usturoi
1 ardei roşu
3 conserve de ton în ulei de floarea-soarelui
Cum se prepară vinetele umplute
Dai drumul la cuptor şi ungi o tavă cu ulei. Tai vinetele în jumătate, pe lung, apoi crestezi miezul pentru a se coace uniform. Amesteci uleiul cu sare, piper şi pudră de ardei iute, după gust, apoi ungi vinetele. Le aşezi în tavă şi le ţii la cuptor până se înmoaie.
Încingi uleiul în tigaie şi sotezi ceapa tocată şi usturoiul 2-3 minute, apoi adaugi ardeiul tăiat cubuleţe şi-l ţii pe foc până se înmoaie.
Scoţi vinetele din cuptor şi îndepărtezi o parte din miez, pe care-l toci şi-l pui în tigaie. Adaugi tonul scurs de ulei, amesteci totul şi mai ţii pe foc câteva minute. Pui umplutura în vinete şi le mai ţii la cuptor 5 minute.