Vinete umplute, un preparat pe care trebuie să-l încerci în Postul Paştelui

Gata în mai puţin de oră, vinetele umplute pot fi varianta ideală pentru un prânz săţios, dar şi pentru o cină uşoară. În plus, n-ai nevoie de multe ingrediente.
Vinete umplute - ingrediente necesare:
- două vinete mari - cinci cartofi - 100 de grame de măsline negre - 100 de grame de măsline verzi - un praz - doi ardei roşii - un ardei verde - o legătură de pătrunjel - 100 de grame de orez - sare şi piper, după gust
Vinete umplute - mod de preparare:
Pentru a găti acest preparat, trebuie să speli orezul în câteva ape, iar apoi să-l fierbi la foc mic.
Curăţă şi spală cartofii, taie-i sub formă de cubuleţe, iar apoi lasă-i să fiarbă în apă cu sare. Ulterior, scurge-i şi amestecă-i cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Taie ardeii şi prazul sub formă de cubuleţe, iar apoi amestecă legumele cu orezul fiert. Potriveşte de sare şi piper, iar apoi pune-l la cuptor.
Taie vinetele pe jumătate, scobeşte vinetele de miez, condimentează cu sare şi piper, iar apoi bagă-le la cuptor timp de câteva minute.
Umple-le cu orezul cu legume, adaugă verdeaţă şi rondele de măsline şi serveşte totul cu cartofi natur.
Poftă bună!