Există două tipuri de scorţişoară: Ceylon şi Cassia. Prima dintre ele are un gust mai dulce şi este de culoare maro-deschis, în timp ce cea de-a doua are o aromă mai puternică şi o nuanţă maro-închis. Pentru reţeta de mai jos, ruladă cu gem de zmeură, vei folosi primul tip de scorţişoară, cea care e cea mai populară pentru deserturi şi care se regăseşte în comerţ, măcinată sau sub formă de batoane.

Ingrediente pentru ruladă cu gem de zmeură

  • 1 bucată aluat foitaj
  • 100 g gem de zmeură
  • scorţişoară, după gust
  • 1 ou, pentru uns
  • zahăr pudră, pentru décor

Mod de preparare ruladă cu gem de zmeură

1 Decongelezi aluatul, apoi presari peste el scorţişoară, după gust. Întinzi gemul de zmeură, rulezi, apoi aşezi rulada într-o formă tapetată de chec.

2 Ungi rulada cu ou, apoi o dai la cuptor până când se rumeneşte. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.
 

Loading...