O combinaţie reuşită, dar şi inedită, rulada cu piure de cartofi este o opţiune potrivită pentru orice moment al zilei.

Ingrediente pentru ruladă cu piure de cartofi

½ kg cartofi
200 g făină
150 g ciuperci
100 g şuncă presată
2 ardei
2 ouă
3 fire ceapă verde
1 praf de sare

Mod de preparare ruladă cu piure de cartofi

Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, îi scurgi, îi laşi puţin la răcorit şi-i descojeşti. Îi zdrobeşti ca pentru piure, adaugi făina, ouăle şi un praf de sare. Frămânţi până obţii un aluat maleabil.

Pentru umplutură, toci ciupercile, ardeii, şunca presată şi firele de ceapă verde. Presari făină peste o foaie de copt şi întinzi aluatul. Pui umplutura şi rulezi strâns cu ajutorul foii de copt. O pui cu tot cu hârtie în tavă şi o dai la cuptor, la foc mediu, 30 de minute. Înainte să serveşti, presari deasupra ceapa verde rămasă.

Loading...