Deşi scorţişoara se foloseşte, mai ales, în deserturile cu mere, ea va da un gust deosebit şi acestei rulade.

De ce ai nevoie pentru ruladă cu scorţişoară şi curmale

Pentru aluat

100 g făină

50 g făină de migdale

50 g zahăr pudră

50 g unt rece

½ linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

2 linguri lapte rece

Pentru umplutură

400 g curmale deshidratate, fără sâmburi

1 linguriţă scorţişoară

50 g nuci

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară rulada cu scorţişoară şi curmale

Combini făina albă cu cea de migdale, zahărul pudră, untul, sarea şi vanilia şi frămânţi până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Torni laptele şi amesteci până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la frigider o oră.

Îl împarţi în jumătate şi întinzi două foi. Mixezi curmalele cu scorţişoara până obţii o pastă. Întinzi câte jumătate din pasta de curmale peste foi, presari nucile sfărâmate şi rulezi. Aşezi ruladele în tăvi de chec tapetate şi le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor. Le laşi la răcit înainte să le feliezi şi să le pudrezi cu zahăr.

Sursa https://www.lilcookie.com

Loading...