Preparate sub formă de rulade cu diferite umpluturi sau ca atare, însoţite de garnituri rafinate ori doar de murături, fripturile fac deliciul meselor de sărbătoare.

Dificultate medie/Preparare: 1 h/1 tavă

Ingrediente:

700 g carne tocată de porc şi vită

2 ouă

2 linguri pesmet

½ dovlecel

1 ardei gras roşu

1 roşie

3 căţei usturoi

1 ceapă

sare, piper

Mod de preparare:

Amesteci carnea tocată cu ouăle şi cu pesmetul. Tai legumele şi le adaugi în amestecul de carne. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de chec în care aranjezi amestecul de carne tocată. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, 45-50 de minute. Laşi rulada să se răcească, apoi o feliezi şi o aranjezi pe un platou.

FOTO: Profimedia

Loading...