Să mănânci sănătos nu e imposibil, iar printre cea mai accesibilă variantă este salata cu piept de curcan.

Uşor de pregătit şi super delicioasă, salata cu piept de curcan poate fi consumată oricând, de oricine, fiind indicată chiar şi de copii.

Citeşte şi: Cele mai bune uleiuri pentru gătit. Cum le foloseşti

Ingrediente necesare pentru salată cu pipet de pui:

  • 4 roşii
  • 1 ţelină mică
  • 100 g brânză feta
  • 100 g măsline
  • 1 ceapă roşie
  • 1 salată verde
  • 20 g crutoane aromate
  • 1 legatura pătrunjel
  • 600 g piept de curcan
  • 20 ml ulei de floarea- soarelui
  • 40 ml vin alb dulce
  • sare şi piper, după gust
  • cimbru uscat
  • oregano
  • o linguriţă de boia dulce

Citeşte şi: Falafel cu sos

Mod de preparare:

Curăţă pieptul de curcan de pieliţe, spală-l în două-trei ape, iar apoi pune-l într-o tavă termorezistentă şi unge-l cu ulei. Condimentează cu  sare, piper, boia dulce, cimbru măcinat şi oregano, iar apoi acoperă-l cu feliile de bacon afumat şi stropeşte-l cu restul de vin şi ulei.

Lasă-l la frigider acoperit cu o folie de plastic şi, după ce a stat 30 de minute, bagă-l în cuptorul încins în prealabil. Stropeşte-l din când în când cu sosul din tavă,  ca să nu se usuce prea tare.

Între timp, spală roşiile şi taie-le felii subţiri şi pune-le într-un bol. Curăţă ţelina şi trece-o pri răzătoarea mică. Se adaugă în bol împreună cu roşiile, cu măslinele, cu ceapa tăiată solzişori şi cu salata verde.

Condimentează cu sare şi piper, cu oţet balsamic şi ulei de măsline. Brânza feta se adaugă la sfârşit, ca să nu se fărâme. Se scoate pieptul de curcan din cuptor, se lasă să se răcească şi se feliază. Feliile de piept se aranjează pe un platou şi se servesc cu salată şi crutoane aromate cu unt şi sare. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!

 

Loading...