Este delicioasă şi spectaculoasă! Se prepară uşor şi va fi vedeta mesei de Revelion. Vei uimi pe toată lumea cu această salată cu rodie şi curcan!

Ingrediente

  • 400 g piept de curcan dezosat
  • 3 sfecle coapte
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 200 g maioneză de casă
  • 100 g smântână fermentată
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Pentru decor

  • seminţele de la 2 rodii

 

Pui la fiert în apă cu sare pieptul de curcan şi morcovii întregi. Când sunt gata, le scoţi şi le laşi la răcit. Pieptul îl mărunţeşti, iar morcovii, sfeclele şi ţelina le dai prin răzătoarea mare. Amesteci maioneza cu smântâna şi o condimentezi cu sare şi piper.

În mijlocul unui platou, pui un pahar înalt şi începi să construieşti straturi în jurul lui. La bază aşezi un strat de sfeclă, apoi unul de maioneză şi unul de piept de curcan. Continui cu maioneză, ţelină, morcovi, din nou maioneză şi închei tot cu un strat de sfeclă.

Îmbraci salata în întregime cu seminţe de rodie. O laşi la frigider câteva ore şi, înainte de servire, îndepărtezi paharul.

O serveşti decorată după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Loading...