Salată de cartofi, conopidă şi năut, reţetă de post

saata jpeg

Dacă tot suntem în perioada postului, îţi recomandăm această salată de cartofi, conopidă şi năut.

De ce ai nevoie pentru salată de conopidă, cartofi şi năut

Pentru salată

1 conopidă mică, ruptă bucăţi

1 kg cartofi galbeni

200 g năut din conservă

4 linguri ulei

1 praf de sare

piper

1 linguriţă seminţe chimen

Pentru sos

70 g măsline kalamata, feliate

3 linguri ulei de măsline

2 linguri suc proaspăt de lămâie

1 căţel de usturoi zdrobit

piper

pătrunjel tocat

Cum se prepară salata de cartofi, conopidă şi năut

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Speli conopida şi o rupi bucheţele. O amesteci cu cartofii curăţaţi, tăiaţi cubuleţe, năutul scurs, uleiul, seminţele de chimen, sarea şi piper, după gust. Le pui în tavă, într-un singur strat şi le ţii la cuptor 25-30 de minute, până când conopida şi cartofii se înmoaie şi se rumenesc.

Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Pui  legumele într-un vas, torni sosul şi amesteci. Presari pătrunjel tocat.

Sursa http://www.panningtheglobe.com

http://www.panningtheglobe.com