Dacă tot suntem în perioada postului, îţi recomandăm această salată de cartofi, conopidă şi năut.

De ce ai nevoie pentru salată de conopidă, cartofi şi năut

Pentru salată

1 conopidă mică, ruptă bucăţi

1 kg cartofi galbeni

200 g năut din conservă

4 linguri ulei

1 praf de sare

piper

1 linguriţă seminţe chimen

Pentru sos

70 g măsline kalamata, feliate

3 linguri ulei de măsline

2 linguri suc proaspăt de lămâie

1 căţel de usturoi zdrobit

piper

pătrunjel tocat

Cum se prepară salata de cartofi, conopidă şi năut

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Speli conopida şi o rupi bucheţele. O amesteci cu cartofii curăţaţi, tăiaţi cubuleţe, năutul scurs, uleiul, seminţele de chimen, sarea şi piper, după gust. Le pui în tavă, într-un singur strat şi le ţii la cuptor 25-30 de minute, până când conopida şi cartofii se înmoaie şi se rumenesc.

Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Pui  legumele într-un vas, torni sosul şi amesteci. Presari pătrunjel tocat.

Sursa http://www.panningtheglobe.com

Loading...