Un sandviş generos, care poate fi servit imediat sau care poate fi păstrat pentru pachetul copiilor, a doua zi la şcoală.

Pentru 6 porţii

Ingrediente:

2 piepţi de pui, fără piele şi os

Sare, piper negru după gust

2 linguri ulei de măsline

6 felii bacon

1 baghetă

100 g maioneză

50 g parmezan ras

2 căţei usturoi

Zeama şi coaja de la o lămâie

150 g varză kale

5 ridichi roşii

1/2 castravete

Mod de preparare:

Speli piepţii de pui, îi usuci cu şerveţele absorbante şi îi porţionezi  în câte 3 felii fiecare, 6 felii în total. Îi ungi cu ulei de măsline, condimentezi cu sare şi piper, apoi înfăşori fiecare bucată de carne de pui într-o felie de bacon. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi dai la cuptor 25 de minute. Când baconul e rumenit, scoţi tava şi laşi la răcit.

Între timp, speli varza kale, o scurgi, îndepărtezi tulpinile şi toci frunzele fâşii. Faci un sos din maioneză, parmezan, usturoi dat pe răzătoarea mică, zeamă şi coajă de lămâie. Amesteci cu varza kale.

Tai bagheta longitudinal, scobeşti miezul, aşezi pe toată lungimea ei jumătate din varza kale cu sos şi aranjezi deasupra bucăţile de piept. Ornezi cu felii subţiri de ridichi şi castravete.  Adaugi restul de varză kale, pui cealaltă jumătate a baghetei, porţionezi şi tai 6 sandvişuri.

Le poţi păstra până a doua zi, în frigider, învelite în folie de aluminiu.

SURSA: foodnetwork.co.uk.

Loading...
Evaluează articolul