Sarmale cu ciuperci în sos de roşii, reţeta de post

sarmale cu ciuperci in sos de rosii jpeg

Postul Paştelui sau postul mare, cel mai lung şi cel mai aspru de peste an, începe de săptămâna aceasta, iar cei care nu au probleme de sănătate şi doresc să îl ţină  trebuie să se abţină de la tot ce înseamnă carne, lactate, ouă. De asemenea, se posteşte de vin,peşte şi undelemn. Specialiştii recomandă consumul de fructe şi legume în această perioadă, pentru un aport optim de vitamine.  Îţi propunem o reţetă numai bună în cazul în care doreşti să ţii post sau pur şi simplu vrei o mâncare fără carne, de sarmale cu ciuperci în sos de roşii, uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru a pregăti sarmale cu ciuperci în sos de roşii

900 g frunze de varză

800 g ciuperci

100 g orez

1 ceapă

mărar, după gust

pătrunjel, după gust

900 g sos de roşii

1 l apă

sare, după gust

piper, după gust

mămăliguţă, opţional

smântână vegetală, opţional

Cum pregăteşti sarmalele cu ciuperci în sos de roşii

Pui frunzele de varză într-un bol cu apă rece pentru câteva minute. Într-un alt vas combini ciupercile tăiate, orezul, ceapa, mărar, pătrunjel, sare şi piper, după gust. Umpli fiecare frunză de varza cu amestecul şi formezi sarmalele.

Le aşezi într-o oală şi torni peste sosul de roşii amestecat cu apa. Ţii la foc mic aproximativ 4 ore. Serveşti cu mămăliguţă caldă şi smântână vegetală, dacă doreşti.

Sursa http://www.jocooks.com