Sarmale de post, umplute cu ciuperci şi orez

sarmale jpeg

În ultima săptămână din Postul Paştelui, încearcă o reţetă gustoasă de sarmale cu ciuperci şi orez.

Ingrediente

1 varză murată 300 g ciuperci 150 g orez fiert 1 ceapă 1 căţel de usturoi 4 linguri nucă tocată boia, după gust 1 linguriţă cimbru uscat 100 g pastă de tomate ½ legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare piper

Mod de preparare – Sarmale de post

Desfaci 15-20 de foi de varză, le tai pe jumătate, le cureţi de cotor şi le fierbi în apă 20 de minute. Căleşti ceapa tocată în puţin ulei, până se înmoaie. Opreşti focul şi adaugi usturoiul pisat, boia, sare şi piper, după gust. Amesteci cu ciupercile tocate, orezul, cimbrul, nucile şi pătrunjelul tocat mărunt.

Întinzi foile de varză opărite şi lăsate să se răcească puţin şi adaugi pe fiecare câte o lingură de umplutură. Le rulezi uşor şi le aşezi într-o oală, în care ai pus înainte câteva foi de varză tocate, din cele rămase. Acoperi cu încă un strat de varză tocată, apoi adaugi pasta de tomate. Pui apă în oală cât să le acopere şi le dai la fiert 30-35 de minute. Serveşti imediat.

Sursa https://theveglife.com

https://theveglife.com