Dacă ai poftă de o porţie de sarmale chiar şi în toiul verii, îţi recomandăm o reţetă uşoară cu pui, în foi de viţă, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

700 g carne tocată de pui

100 g orez

1 ou

foi de viţă de vie

1 legătură pătrunjel

1 legătură ceapă verde

300 ml smântână

2 crenguţe cimbru

2 linguri făină

ulei

apă

sare şi piper

Mod de preparare

Treci foile de viţă sub un jet de apă rece. Le laşi la scurs într-o strecurătoare. Amesteci carnea tocată cu orezul, oul, ceapa verde tocată şi pătrunjelul tocat. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Pui o linguriţă din amestec pe fiecare foaie. Rulezi şi aşezi într-o oală, alături de crenguţele de cimbru. Torni puţin ulei, smântâna amestecată cu făină şi apă, cât să acopere sarmelele. Fierbi la foc mic, timp de 2 ore.

Sursa http://ruthsfood.com

Loading...