Originară din Africa de Nord, shakshuka este un preparat săţios şi delicios cu ouă, pe care trebuie să-l încerci.

Se găteşte rapid şi e uşor de făcut, aşa că dacă nu vrei să-ţi baţi capul cu un preparat sofisticat poţi încerca această mâncare.

Ai nevoie de:

- două linguri de ulei de măsline
- o ceapă mare tocată mărunt
- un ardei gras tocat sub formă de cubuleţe
- trei căţei de usturoi mărunţiţi
- o linguriţă de pulbere de chimion
- o linguriţă de boia dulce
- o cană de roşii din conservă
- sare şi piper, după gust
- câteva cubuleţe de brânză feta
- şase ouă mari
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- lipii ori pâine pită

Citeşte şi: Reţetă chef Andrei Ţandară: Şniţel de varză

Mod de preparare:

Încinge uleiul într-o tigaie mare, pe foc mediu, după care adaugă ceapa şi ardeiul gras. Căleşte câteva minute, până când se vor înmuia, iar apoi adaugă usturoiul şi condimentele. Amestecă bine.

Ulterior, adaugă roşiile şi condimentează cu sare şi piper. Mai lasă pe foc timp de zece minute, iar când sosul s-a îngroşat, adaugă brânza feta şi ouăle sparte încet, ca pentur ochiuri.

Condimentează din nou cu sare şi piper şi lasă să mai fiarbă circa zece minute, până ce ouăle ochiuri s-au gătit bine.

Se serveşte fierbinte, cu lipie sau pita, pentru a te bucura din plin de sosul gustos de Shakshuka.

Poftă bună! 

Loading...