Somon cu cartofi la cuptor

1 profimedia 0336257309 jpg jpeg

Reţeta pe care ţi-o propunem, săţioasă şi cu puţine calorii, te poate inspira dacă vrei să găteşti rapid, gustos şi foarte sănătos.

  • Porții: 4
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: peste

Ingrediente

● 4 fileuri de somon

● 16 cartofi mici

● 200 g caşcaval răzuit

● sare

● zeama de la ½ lămâie

● ulei

● 8 bucheţele de broccoli

● fire de busuioc proaspăt

Mod de preparare

Aşezi pe foc o cratiţă cu apă şi sare. Speli cartofii. Când apa clocoteşte, adaugi cartofii cu tot cu coajă şi-i fierbi 5 minute, apoi îi pui într-o tavă unsă cu ulei. Adaugi şi bucheţelele de broccoli. Stropeşti legumele cu puţin ulei. Presari fileurile de somon cu sare, le stropeşti cu ulei şi cu zeamă de lămâie şi le pui peste legume.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de minute. Scoţi tava, presari caşcavalul răzuit peste peşte şi o dai din nou la cuptor alte 10 minute. Serveşti somonul cu legume asezonat cu busuioc proaspăt.

FOTO: PROFIMEDIA