Peşte şi legume. Ce poate fi mai gustos de atât?

Ingrediente:

4 file de somon
un praz tăiat bucăţele
o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat
2 linguri de busuioc tocat
o linguriţă de coajă rasă de lămâie
un sfert de linguriţă de zeamă de lămâie
o jumătate de linguriţă de zahăr
un sfert de cană de ulei de măsline
2 căni de mazăre
o lingură de frunze de mentă tocate

Mod de preparare:

Într-o crăticioară, puneţi somonul împreună cu 2 linguriţe de sare, prazul şi 4 căni de apă. Se lasă la fiert, apoi se stinge focul, se transferă prazul şi peştele într-un bol şi se acoperă cu folie protectoare pentru a-şi păstra frăgezimea.

Amestecaţi cu ajutorul unui mixer, busuiocul şi coaja de lămâie. Adăugaţi apoi o linguriţă de sare şi mazărea. La sfârşit veţi obţine un piure cremos. Asezonaţi cu sare, piper şi frunze de mentă. Aşezaţi peştele şi prazul pe farfurii şi garnisiţi cu piureul de mazăre.

Puteţi orna cu frunze de busuioc.

Sursa: marthastewart.com

Loading...