Îţi prezentăm o reţetă fabuloasă pentru cel mai bun preparat cu paste: spaghete carbonara cu mazăre şi bacon.

Ingrediente pentru spaghete carbonara cu mazăre şi bacon

2 ouă
75 g parmezan ras
230 g mazăre boabe (congelată)
15 g busuioc proaspăt tocat
1/4 linguriţă piper negru măcinat
180 g bacon tocat
2 căţei de usturoi mărunţiţi
3 linguri ulei de măsline
1/2 cană vin alb sec
1 linguriţă sare
350 g spaghete

Mod de preparare spaghete carbonara cu mazăre şi bacon

Fierbi apă într-o cratiţă. Între timp, într-un bol, amesteci ouăle, parmezanul ras (aproximativ 50 g), boabele de mazăre, busuiocul tocat şi piperul, apoi le laşi deoparte.

Încingi uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Adaugi baconul tăiat şi îl căleşti, amestecând continuu, până se rumeneşte. Dai carnea deoparte şi scoţi excesul de grăsime, dar laşi în tigaie cam 1 lingură. Adaugi usturoiul şi amesteci aproximativ 1 minut. Adaugi vinul alb sec şi fierbi până când lichidul din tigaie se reduce cam la jumătate. Iei de pe foc şi laşi sosul deoparte.

Fierbi spaghetele conform indicaţiilor de pe ambalaj, până sunt al dente. Scurgi pastele de apă, le adaugi imediat în bolul cu amestecul de ouă preparat anterior. Amesteci până se acoperă ingredientele (căldura degajată de spaghete va fi suficientă pentru a găti oul care le acoperă şi pentru a topi parmezanul). Adaugi amestecul de bacon peste ele şi amesteci .

Serveşti imediat aceste spaghete carbonara cu mazăre şi bacon. Presari pe fiecare porţie restul de parmezan şi piper negru măcinat. Sursa: recipegirl.com.

Loading...