Dacă spui spanac, spui Popeye Marinarul şi putere. Dar, cât priveşte conţinutul de fier, imaginea lui Popeye Marinarul mâncând spanac, ca să devină mai puternic, nu e tocmai conformă cu realitatea. Spanacul e bogat în fier, adevărat, însă nu în concentraţii mai mari decât cele existente în alte legume. De reţinut însă, în spanac, fierul se combină cu alte substanţe, ceea ce duce la efecte pozitive asupra calităţii sângelui. Aşa că foloseşte cât de mult spanac vrei pentru aceste spaghete cu spanac şi roşii.

Spaghete cu spanac şi roşii - Ingrediente (3-4 porţii)

400 g spaghete
500 g spanac
4 roşii
1 ceapă potrivită
3 linguri ulei
busuioc uscat
sare
piper

Spaghete cu spanac şi roşii - Cum se prepară

Toci ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins, amestecând continuu, până se înmoaie. Adaugi spanacul opărit separat în apă cu sare, scurs şi tăiat fâşii. După 10 minute, condimentezi cu busuioc, sare şi piper, după gust, şi continui călirea încă două minute.

Separat, fierbi al dente spaghetele în apă cu sare, le scurgi şi le amesteci cu sosul de spanac. Le laşi să clocotească împreună un minut pentru a se combina aromele şi le serveşti calde, amestecate cu roşiile tăiate cuburi şi presărate înainte cu un praf de sare.

Loading...