Ştrudel cu coacăze negre

shutterstock 1415749505 jpg jpeg

Încearcă următoarea reţetă de ştrudel! Coacăzele vor transforma desertul în cel mai aşteptat moment al mesei.

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foitaj
  • 150 g coacăze negre
  • 200 g cremă de brânză
  • 120 g zahăr + 1 lingură
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja de la 1 lămâie bio

Mod de preparare 

Decongelezi foaia de aluat. Între timp, mixezi crema de brânză cu un ou, cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Desfaci foaia de aluat şi o tai în jumătate pe lung. Crestezi una din bucăţi pe mijloc. Aşezi bucata de aluat întreagă într-o formă de chec tapetată şi întinzi peste ea crema de brânză. Presari coacăzele spălate şi scurse, apoi aşezi deasupra foaia crestată. Ungi ştrudelul cu oul rămas bătut şi presari restul de zahăr. Dai ştrudelul la cuptor, la 180 °C, aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte uşor.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tort cu afine

Tort cu afine

shutterstock 1452678443 jpg jpeg