O ceaşcă de mazăre conţine 44% din vitamina K, care ajută la pătrunderea calciului în interiorul oaselor. Totodată, este o sursă importantă de vitamina B, care ajută la prevenirea osteoporozei. Mazărea reduce colesterolul rău, previne bolile cardiace şi ajută la menţinerea greutăţii. O ceaşcă de mazăre are mai puţin de 100 de calorii, dar o mulţime de proteine, fibre şi oligoelemente.
 
Ingrediente
  • 2 cepe
  • 1 lingură ulei
  • 2 morcovi
  • 500 g mazăre proaspătă
  • 2 cartofi
  • 2 căţei usturoi
  • sare, piper
  • 1 lingură unt
  • 1 legătură pătrunjel
Toci cepele şi le căleşti în ulei. Mărunţeşti morcovii şi-i adaugi peste cepe şi acoperi cu apă. Între timp, tai cartofii cubuleţe şi speli mazărea. După 10 minute în care morcovii au fiert, adaugi mazărea, cartofii şi laşi totul la fiert încă 20-30 de minute, cu apă cât să acopere ingredientele.
 
Strecori legumele şi păstrezi zeama. Le pasezi cu blenderul şi pui peste ele zeamă, potrivind consistenţa supei după preferinţă. Adaugi usturoi pisat, sare, piper şi unt. Mai laşi pe foc supa încă 10 minute. Serveşti cu pătrunjel tocat.
 
Citeşte şi
 
FOTO: Profimedia
 
Loading...