Supa cremă de morcovi cu ghimbir şi turmeric

1 supa de morcovi jpg jpeg

O combinaţie de ingrediente super sănătoase, această supă este perfectă pentru orice moment al zilei, motiv pentru care n-ar trebui să eziţi niciun moment să o încerci, mai ales că se prepară rapid.

Ingrediente necesare pentru supa cremă:

- trei morcovi - o ceapă albă de mărime medie - trei căţei de usturoi - o bucată de ghimbir - două linguri de pulbere de turmeric - patru căni de supă de legume - o lingură de suc de lămâie.

Mod de preparare supă cremă:

Curăţă ceapa şi morcovii, iar apoi toacă aceste legume mărunt, sub formă de cuburi.

Într-o tigaie mare, pune puţin ulei de măsline, iar apoi căleşte ceapa cu usturoi, turmeric şi ghimbir. Ulterior, adaugă morcovul tăiat mărunt şi căleşte totul timp de trei minute.

Când s-au înmuiat legumele, adaugă supa şi lasă totul să fiarbă timp de 25-30 de minute. Opreşte focul atunci când morcovul s-a înmuiat.

Trece totul prin blender şi pasează până obţii o pastă cremoasă. La final, adaugă sucul de lămâie şi amestecă alte două minute.

Serveşte supa cremă cu seminţe de susan negru ori cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!