Supă cremă de morcovi

1 supa crema de morvoci jpg jpeg

Supele cremă sunt, de obicei, un starter ideal pentru prânz sau cină. De asemenea, sunt perfecte pentru copiii, căci au un aport foarte mare de nutrienţi şi vitamine, necesare pentru a oferi zilnic organismului energie şi vitalitate.

Această supă cremă de morcovi este extrem de sănătoasă, căci morcovii sunt legume uşor de digerat, sunt diuretice, reduc anemia, vă protejează pielea şi au capacitatea de a vă îmbunătăţiţi vederea. Ce zici, încerci această reţetă?

Ingrediente

  • 3 morcovi mari
  • 1/2 cană lapte (125 ml)
  • 1 praz
  • 1/2 ceapă
  • 1 lingură de sare (15 g)
  • 1/2 lingură de piper (8 g)
  • 1 lingura patrunjel proaspat (15 g)
  • 2 căni de apă (500 ml)

Mod de preparare

Mai întâi, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi morcovii în bucăţi medii şi puneţi-i în apă clocotită pentru a se înmuia. Apoi, scurgeţi morcovii fierţi şi puneţi-i în blender.

Adăugaţi laptele, ceapa, prazul şi pătrunjelul şi mixaţi până când obţineţi o cremă omogenă.

Se adaugă sare şi piper đupă gust. 

Poftă bună!