Această reţetă este perfectă pentru a fi servită ca mâncare uşoară la ora cinei. Este simplu de făcut şi foloseşte ingrediente pe care sigur le ai deja la îndemână. Şi, chiar dacă are un conţinut scăzut de calorii şi carbohidraţi, este foarte săţioasă. Ce zici de o supă cremă de praz cu dovleac?

Ingrediente

  • 1/4 dovleac (400 g)
  • 1/2 pahar lapte degresat (100 ml)
  • 2 linguri amidon de porumb (30 g)
  • 1/2 tulpină de praz
  • 2 linguri de sare (30 g)
  • 1 lingura de piper (15 g)
  • 1/2 lingură de coriandru (pentru a garnisi) (8 g)
  • 1/2 pahar de apă (100 ml)

 

Mod de preparare

Mai întâi, decojiţi, tăiaţi şi spălaţi bine dovleacul. Tăiaţi în cuburi de dimensiuni medii şi prazul. Apoi, puneţi legumele tăiate în lapte, adăugaţi apa şi un praf de sare.

Când se înmoaie dovleacul, luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească.  Puneţi dovleacul fiert cu o parte din zeamă în blender. Pentru a obţine o consistenţă cremoasă, utilizaţi un pic din acelaşi lichid în care aţi fiert dovleacul.

În cele din urmă, serviţi şi garnisiţi cu coriandru.

Poftă bună! 

Loading...