Dacă iubeşti supa la prânz sau, de ce nu, la o cină târzie, această reţetă de supă de broccoli cu brânză Cheddar e fix ce îţi trebuie. Se face rapid şi ingredientele nu sunt scumpe.

Supă de broccoli cu brânză Cheddar

 

Ingrediente

 
  • 300 g broccoli, bucheţele
  • 60 g de unt
  • 1 ceapă, tăiată cubuleţe
  • 40 g făină
  • 300 ml msmântână lichidă de gătit (15 %)
  • 500 ml  supă de legume
  • 2 morcovi mărunţiţi
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă piper
  • ¼ linguriţă de nucşoară
  • 200 g brânză cheddar rasă

Mod de preparare

 
 
Într-un vas mare, la foc mediu, topiţi untul şi sotaţi ceapa până devine translucidă. 
Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte uşor. Turnaţi smântâna şi amestecaţi până când conţinutul ajunge la fierbere. Micşoraţi focul la scăzut şi adăugaţi zeama de supă de legume. Se lasă la foc mic timp de 5-10 minute.
Se adaugă broccoli bucheţele, morcovii cubuleţe, sarea, piperul şi nucşoara. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se adaugă brânza şi se amestecă până se topeşte şi se combină cu celelalte ingrediente. Poftă bună!
 
 
Loading...