O supă uşoară, cu gust inedit datorat condimentelor, cu care să mai schimbi meniul.

De ce ai nevoie ca să prepari supă de conopidă cu curry:

  • 1 căpăţână mare de conopidă, ruptă în bucheţele, iar tulpiniţele tăiate cuburi
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2-3 linguri curry, după gust
  • ½ linguriţă coajă de lămâie bio
  • ½ cană vin alb (precum Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio)
  • 1 ½ căni supă de legume
  • 400 ml lapte de cocos
  • ½ linguriţă zahăr
  • oţet
  • sare
  • piper negru măcinat
  • ¼ cană ceapă verde tocată
  • 1 lingură busuioc verde tocat
  • ardei iute tăiat felii subţiri (opţional)

Cum prepari supă de conopidă cu curry:

Încălzeşti cuptorul. Pui bucheţelele de conopidă într-o tavă şi le stropeşti cu circa 3 linguri cu ulei, amestecând ca să se îmbrace toate în ulei şi le dai la cuptor până devin aurii-maronii, circa 25-30 minute.

Într-o oală, la foc mediu, încălzeşti 1 lingură de ulei, aduagi ceapa cu un praf de sare şi o căleşti, amestecând din când în când, până devine transparentă, circa 3 minute. Adaugi curry şi coaja  de lămâie şi amesteci ca să se încorporeze. Măreşti focul la mediu-mare, adaugi vinul şi amesteci frecvent, până când cea mai mare parte a vinului s-a evaporat. Adaugi toate tulpiniţele de conopidă prăjită şi jumătate din bucheţele. Torni supa de legume, laptele de cocos şi zahărul. Laşi să fiarbă uşor, amestecând ocazional. Continui fierberea încă 5-10 minute ca să se combine aromele, reducând focul cât să se menţină o fierbere uşoară. Iei oala de pe foc. O laşi să se răcească câteva minute, apoi o blenduieşti până obţii o cremă. Adaugi oţet, sare şi piper, după gust.  Când serveşti, adaugi în fiecare farfurie restul de bucheţele de conopidă, busuioc presărat, ceapă verde şi ardei iute (dacă obişnuieşti).

Sursa: https://cookieandkate.com

Loading...