Pentru sezonul rece în care ne aflăm, o supă din cea mai sănătoasă carne, cu cel mai puţin colesterol, de curcan, ca să mai alternezi ciorba.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă de curcan cu tăiţei

2 linguri ulei

1 ceapă tocată mărunt

1 morcov curăţat şi tăiat cubuleţe mici

1 tulpină de ţelină tăiată mărunt

600 g carne de curcan tăiată bucăţi

2 linguri cimbru proaspăt sau 1/2 lingură uscat

230 g tăiţei cu ou

sare şi piper negru

pătrunjel proaspăt

Cum prepari supă de curcan cu tăiţei:

Intr-o oală pui 2 litri de apă, ulei şi carnea de curcan până devine semimoale, apoi adaugi ceapa, morcovul, ţelina şi crenguţe de cimbru şi fierbi până se înmoaie şi zarzavaturile, circa 15 minute. Pune şi tăiţeii şi mai lasă la fiert circa 8-10 minute. Ia oala de pe foc, asezonează după gust cu sare şi  piper şi presară pătrunjel proaspăt.

Sursa: https://www.culinaryhill.com

Loading...