Supă de linte, reţeta de post
În locul clasicei ciorbe de fasole sau de cartofi, prepară în zilele de post o supă de linte. Adaugă verdeţurile tale preferate pentru un plus de gust.
De ce ai nevoie pentru supă de linte
2 linguri ulei
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 morcov
1 praz
400 g linte roşie uscată
400 g roşii pasate
coriandru proaspăt
boia de ardei
1 lămâie
sare
piper
pătrunjel
Cum se prepari supa de linte
Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa tocată. O sotezi 2-3 minute, apoi pui morcovul cărăţat tocat, prazul tăiat mărunt şi mai laşi pe foc până când încep să se înmoaie legumele. Adaugi toate ingredientele, înafară de lămâie şi pătrunjel şi laşi să fiarbă 35-40 de minute, până când se înmoaie lintea.
Înainte să stingi focul, torni zeama de lămâie şi presari pătrunjel tocat.