În locul clasicei ciorbe de fasole sau de cartofi, prepară în zilele de post o supă de linte. Adaugă verdeţurile tale preferate pentru un plus de gust.

De ce ai nevoie pentru supă de linte

2 linguri ulei

1 ceapă

2 căţei de usturoi

1 morcov

1 praz

400 g linte roşie uscată

400 g roşii pasate

coriandru proaspăt

boia de ardei

1 lămâie

sare

piper

pătrunjel

Cum se prepari supa de linte

Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa tocată. O sotezi 2-3 minute, apoi pui morcovul cărăţat tocat, prazul tăiat mărunt şi mai laşi pe foc până când încep să se înmoaie legumele. Adaugi toate ingredientele, înafară de lămâie şi pătrunjel şi laşi să fiarbă 35-40 de minute, până când se înmoaie lintea.

Înainte să stingi focul, torni zeama de lămâie şi presari pătrunjel tocat.

Sursa http://www.recipetineats.com

Loading...