Sănătoasă şi săţioasă, supa de roşii cu fidea poate fi servită cu succes, caldă, la masa de prânz, în special în perioada postului. Iar dacă ţi-a mai rămas şi nu ai idee de gustare pentru cină, această reţetă poate fi consumată şi rece. Ce zici, o încerci?

Ingrediente pentru supă de roşii cu fidea

  • 1 kg roşii
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 200 g fidea
  • sare

Mod de preparare supă de roşii cu fidea

Într-o oală cu apă şi sare, scufundă roşiile şi lasă-le la fiert aproximativ 5 minute. Scurge apa şi decojeşte-le, mai apoi pasează-le bine. Foloseşte un blender pentru a fi sigură că nu rămân bucăţi mari. 

Separat, legumele se taie mărunt şi se pun şi ele la fiert în jumătate de litru de apă cu sare. Când legumele sunt fierte, adaugă piureul de roşii şi condimentează după gust. 

Concomitent cu legumele, fierbe şi fideaua, tot în apă cu sare. Clăteşte-o cu apă rece şi lasă la scurs câteva minute, apoi adaugă în supa de legume şi lasă la fiert încă 5-10 minute. 

Serveşte cu verdeaţă proaspătă.

Poftă bună! 

Loading...