Servită cu un ardei iute, supa ţărănească de cartofi este pur şi simplu delicioasă. Este o supă perfectă pentru o zi friguroasă, pe care o poţi servi alături de pâine făcută în casă, pentru un gust autentic. 


  • Pregătire:10 min
  • Porții:6
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:supe, ciorbe
Ingrediente

2 linguri ulei

2 cepe

3 căţei de usturoi

½ de ţelină

6 cartofi

1,2 l apă

cimbru

sare

pătrunjel

Mod de preparare

Cureţi legumele. Toci cepele, razi ţelina şi tai usturoiul. Încingi uleiul şi căleşti cepele şi ţelina câteva minute, apoi adaugi usturoiul, mai laşi un minut şi torni apa. Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, crenguţe de cimbru şi sare, după gust. Laşi să fiarbă, vasul fiind acoperit.

Şerveşti supa cu pătrunjel tocat.

Sursa https://soupforeveryseason.com

 

 

Loading...