Tartă cu brânză

tarta cu branza jpeg

Pentru toţi iubitorii de preparate cu brânză, avem o reţetă pe care o pot încerca ori de câte ori îşi doresc să îşi răsfeţe papilele gustative - tarta cu brânză.

Ingrediente pentru tartă cu brânză

150 g făină 75 g unt 1 praf de sare 2 linguri apă rece Pentru umplutură 50 g şuncă presată 2 morcovi 75 g mazăre 100 g brânză de capră, uşor sărată 2-3 linguri smântână 2 ouă 1 lingură făină

Mod de preparare tartă cu brânză

Cureţi morcovii, îi tai bastonaşe şi-i fierbi, împreună cu mazărea, în apă cu sare, până când se înmoaie uşor. Scurgi legumele şi le laşi la răcorit. Pentru aluat, frămânţi făina cu untul rece, tăiat cubuleţe, până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi apa, sarea şi omogenizezi. Înfăşori aluatul obţinut în folie şi-l dai la frigider 30 de minute.

Întinzi o foaie din aluat, pe care o aşezi într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor, încins în prealabil, 10-15 minute.

Zdrobeşti brânza şi o amesteci cu smântâna, apoi adaugi şunca tocată, mazărea, morcovii, ouăle bătute, făina şi omogenizezi.Torni compoziţia peste blat, o nivelezi şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor. O serveşti decorată după gust.