Ca de fiecare dată, suntem alături de tine cu propuneri de prăjituri dietetice, pe care le poţi încerca chiar dacă nu ai multă experienţă în bucătărie.

Ingrediente 

Pentru crustă 

  • 1 ou 
  • 100 g unt 
  • 180 g făină 
  • 1 praf de sare 

Pentru cremă 

  • 200 g ciocolată neagră, fără zahăr 
  • 100 ml smântână pentru frişcă 
  • zmeură, pentru decor 
  • frunze de mentă 

Mod de preparare

Într-un blender, pui toate ingredientele pentru crustă şi mixezi bine pentru a obţine o bilă de aluat. O dai la frigider câteva ore, apoi întinzi o foaie de 3-4 mm grosime şi o aranjezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţi. 

O înţepi din loc în loc cu o furculiţă, aşezi peste ea hârtie de copt, torni boabe de fasole uscată (pentru a o împiedica să se umfle în timpul coacerii) şi o dai la cuptor, 30 de minute, la 180 °C. O scoţi şi o laşi să se răcească. 

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, împreună cu smântâna. Omogenizezi, iar când s-a răcorit o torni  peste aluat şi o dai la frigider 2 ore. Decorezi cu zmeură proaspătă şi cu frunze de mentă. 

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Mousse cu nes.

 

Loading...