Înlocuim zahărul cu fructoza şi obţinem un desert cu adevărat deosebit care va fi pe placul tuturor. Pregăteşte-ţi din timp ingredientele şi fă-le celor dragi o surpriză dulce şi sănătoasă de tartă cu mere şi mac.

Ingrediente:

300 g făină
5 ouă
150 g unt
1 praf sare
150 g fructoză
200 g mac
150 g iaurt cremos
750 g mere
30 g amidon
3 linguri suc de lămâie
1 lingură apă minerală

Mod de preparare:

Cerni 250 g de făină şi o amesteci cu un ou, cu untul tăiat cubuleţe, cu 80 g fructoză şi cu praful de sare. Frămânţi un aluat elastic şi-l dai la frigider 30 de minute. Speli merele, le cureţi de coajă şi de seminţe, le tai jumătăţi şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Speli bine macul până rămâne curat, apoi în laşi în 50 ml de apă şi îl ţii până când absoarbe toată apa, apoi îl mixezi cu blenderul. După ce l-ai măcinat îl combini cu iaurtul şi cu 2 ouă, amestecând bine.

Tapetezi o tavă rotundă cu fund detaşabil, şi întinzi în ea aluatul pentru tarta, având grijă să îmbraci şi marginile. Înţepi aluatul din loc în loc, torni macul şi aşezi merele. Dai tarta cu mere şi mac la cuptorul încălzit 10 minute.

Separat baţi cele 2 ouă rămase cu restul de fructoză până obţii un amestec pufos. Amesteci separat 50 g de făină cu amidonul, îl încorporezi în ouă şi torni apa minerală. Omogenizezi bine şi torni amestecul peste mere. Dai iar tava cu tartă şi mere şi mac la cuptor pentru 30 de minute.

Ornezi tarta cu mere si mac după gust.

Melcisori cu mac si mere

Prajitura cu mere

Tort cu mere si nuci

FOTO: Shutterstock

Loading...