Pentru micul dejun sau gustare, aceste tartine cu brânză şi conopidă sunt foarte potrivite şi îţi vor fi pe plac.
De ce ai nevoie ca să faci tartine cu brânză şi conopidă
1 căpăţână de conopidă, ruptă în bucheţele mici
ulei
1 ceapă mică, tocată
sare
piper măcinat
zeama de la 1/2 lămâie
1/4 cană pătrunjel tocat
4 felii groase de pâine
1 cană brânză rasă
Cum prepari tartine cu brânză şi conopidă:
Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o cratiţă la foc mediu. Adaugi conopida şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi bucăţile de conopidă 1 minut, iar când încep să se rumenească, le amesteci cu o lingură de lemn. Le căleşti până devin aurii, amestecând din când în când. Când se înmoaie, adaugi zeama de lămâie. Iei cratiţa de pe foc şi o
Ungi feliile de pâine cu ulei şi le prăjeşti într-o tigaie sau pe grătar până devin aurii. Împarţi conopida şi pui în mod egal pe fiecare felie, apoi deasupra presari brânză şi pătrunjel.  Le ţii pe grătar până când brânza s-a topit şi începe să se rumenească, circa  1-2 minute. Serveşti imediat.
Loading...