Ştiaţi că tiramisu este un desert tradiţional din Italia? Gustul deosebit al acestui desert este dat de cafeaua aromată şi de gustul brânzei de mascarpone. Merită să-l încercaţi, mai ales că este weekend...

Ingrediente:

2 ceşti de cafea
½ cană suc de portocale
3 ouă, separat albuşul de gălbenuş
1/3 cană zahăr pudră
250 g mascarpone
300 ml smântână
1 pachet de piscoturi de şampanie
cacao, pentru decor

Mod de preparare:

Se toarnă cafeaua şi sucul de portocale într-un vas. Într-un al castron se bat gălbenuşurile cu zahăr până obţinem o cremă. Apoi se adaugă mascarpone şi smântâna, amestecându-se uşor până se leagă.

Într-un alt bol se amestecă foarte bine albuşurile până devin spumă şi se toarnă în amestecul de mascarpone. Se scufundă, pe rând, pişcoturile în amestecul de cafea şi se pun pe-o farturie, de preferinţă dreptunghiulară. Se pune un strat de pişcoturi la bază, apoi se pune crema din mascarpone. Peste cremă se pune un alt strat de pişcoturi şi din nou cremă. Se repetă acest proces până terminaţi crema.

Se acoperă cu o folie de plastic şi se dă la frigider timp de 2 ore. Când s-a răcit, se presară cacao şi se serveşte.

Sursa: taste.com.au

Loading...