Atunci când temperaturile cresc, deliciile dulci din frigider sunt căutate de toată lumea. Partea bună este că sunt uşor de preparat şi nu dai niciodată greş cu ele.

Ingrediente 

Pentru crema de lămâie 

  • 2 lămâi bio 
  • 1 ou 
  • 1 gălbenuş 
  • 90 g unt 
  • 90 g zahăr 

Pentru tiramisu 

  • 200 g pişcoturi 
  • 250 g mascarpone 
  • 125 ml frişcă lichidă 
  • 40 g zahăr pudră 

Pentru sirop 

  • 40 ml limoncello sau lichior de lămâie 
  • 90 ml apă 
  • 20 g zahăr 

Mod de preparare

Razi lămâile, apoi le storci. Combini oul cu zeama de lămâie şi gălbenuşul şi pui ingredientele într-o cratiţă, pe baie de aburi. Adaugi untul, zahărul şi omogenizezi. Amesteci constant până când crema se îngroaşă. O dai deoparte şi o laşi la răcit, având grijă să pui direct peste ea folie alimentară din plastic. 

Pentru sirop, combini toate ingredientele şi omogenizezi. Pentru tiramisu, baţi frişca lichidă cu zahărul pudră până se îngroaşă. 

Combini crema de mascarpone cu jumătate din cantitatea de cremă de lămâie. Adaugi frişca şi amesteci. 

Rupi pişcoturile şi le înmoi în sirop. Aşezi un strat de pişcoturi într-un pahar, apoi un strat de cremă de mascarpone, un strat de pişcoturi însiropate, un strat de cremă de lămâie şi, la final, un alt strat de cremă de mascarpone. Decorezi cu coajă rasă de lămâie. Repeţi până termini ingredientele. 

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tartă cu ciocolată şi zmeură, desert fără zahăr.

 

Loading...