Tocană de curcan

download jpeg

Carnea de curcan este foarte sănătoasă şi poate fi pregătită în multe feluri, pretându-se atât pentru mese obişnuite, cât şi pentru ocazii. Vrei o reţetă cu care să cucereşti pe toată lumea? Cu tocana de curcan vei avea sigur succes.

Ingrediente:

1 piept de curcan

2 linguri unt

2 cepe, mărunţite

1 tulpină de ţelină, tăiată în bucăţi

1 morcov

1 cartof

3 linguri făină

3 căni supă de pui

½ lingură pătrunjel tocat

2 ardei roşii

sare

piper

Mod de preparare:

Speli pieptul de curcan, îl ştergi bine cu hârtie absorbantă şi îl tai bucăţi potrivit de mari. Cureţi cartoful şi îl tai mărunt. Topeşti untul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu, apoi căleşti ceapa până se înmoaie. Adaugi ţelina şi morcovul mărunţit şi le laşi până se frăgezesc. Încorporezi cartoful şi făina, apoi torni supa de pui, amestecând uşor.

Adaugi bucăţile de carne şi le laşi până când sosul începe să fiarbă. Potriveşti gustul cu sare şi piper, acoperi şi dai la foc mic 25-30 de minute. Încorporezi ardeiul roşu tăiat bucăţi şi pătrunjelul. Laşi pe foc încă 5-10 minute.

Sursa: www.allrecipes.com

Foto: i.ytimg.com