Trimite reţeta, o fotografie cu tine împreună cu preparatul tău şi datele de contact (domiciliu, telefon, e-mail) pe adresa de e-mail [email protected] sau pe adresa redacţiei: Bucureşti, Şos. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, cu menţiunea „Concurs Click! Poftă bună!“, până pe 1 septembrie
2018. Câştigătorii vor fi publicaţi în numărul din 21 septembrie 2018
Ingrediente
Blat
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
5 linguri zahăr, pentru caramelizat
●1 praf de sare
Umplutură
●1 l lapte
10 linguri zahăr
●1 lingură amidon alimentar
7 ouă
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. Încorporezi gălbenuşurile şi, amestecând uşor, făina în ploaie.


Caramelizezi, într-o cratiţă de mărime potrivită, cele 5 linguri de zahăr, apoi îmbraci în el vasul. Laşi la răcit.
Pentru umplutură, mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi amidonul şi laptele călduţ. Răstorni umplutura în cratiţa cu caramel, apoi o dai la cuptor pe baie de aburi. Când începe să se coaguleze, adaugi, lingură cu lingură, aluatul pentru blat. Dai din nou la cuptor încă 20 de minute.
O laşi să se răcească până a doua zi, când o poţi răsturna pe un platou

Loading...
Evaluează articolul