O delicioasă reţetă de tort cu mac şi pere, special pentru momente deosebite din viaţa ta.

Ingrediente pentru tort cu mac şi pere
Pentru blat
● 4 ouă ● 100 g zahăr
● 100 g făină ● 130 g mac
● 100 g unt
Pentru cremă
● 750 ml lapte
● 200 g unt
● 200 g zahăr
● 2 gălbenuşuri
● 5 linguri făină  ● 2 plicuri zahăr vanilat ● 300 g pere din compot scurse
Pentru decor
● 1 pară proaspătă
● fistic mărunţit

Cum se prepară tortul cu mac şi pere

Pentru blat, topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Separi albu­şurile de gălbenuşuri. Baţi albu­şurile spumă şi, în acelaşi timp, încorporezi zahărul. Adaugi găl­benuşurile, rând pe rând, şi con­tinui să mixezi. Încorporezi un­tul topit. Separat, combini făina cu macul. Încorporezi amestecul de ouă în ingredientele solide. Răstorni aluatul obţinut într-o tavă tapetată şi-l coci 35-40 de minute, la 180 °C. După ce este gata, laşi blatul să se răcească în formă 15 minute, apoi îl pui pe un grătar.

Pentru cremă, torni într-o cratiţă laptele, adaugi gălbenu­şurile, zahărul tos, zahărul vani­lat şi făina. Aşezi compoziţia pe foc şi amesteci continuu, până se îngroaşă. Laşi crema să se răcească 5 minute, apoi încorpo­rezi untul.

Tai blatul în două. Peste pri­ma bucată pui jumătate din cre­mă. Adaugi perele din compot tăiate bucăţele şi aşezi cealaltă felie de blat. Acoperi tortul cu restul de cremă şi decorezi cu felii de pară proaspătă şi fistic. Dai tortul la frigider 4 ore.

Loading...