Tort cu mere şi gem de căpşuni

tort cu mere si gem de capsuni jpeg

O reţetă potrivită pentru ocaziile speciale, tortul cu mere şi gem de căpşuni are un gust deosebit. Încearcă-l şi tu!

Ingrediente pentru tort cu mere şi gem de căpşuni

4 ouă

300 g zahăr

200 g unt

440 ml lapte

500 g făină

sare

2 mere

1 linguriţă scorţişoară

1 plic praf de copt

1 borcan gem de căpşuni

250 g frişcă

1 linguriţă nes

Mod de preparare pentru tort cu mere şi gem de căpşuni

Mixezi untul la temperature camerei cu zahărul şi un praf de sare. Adaugi ouăle, laptele călduţ, făina, praful de copt şi scorţişoara. Dai merele prin răzătoare, le storci şi le adaugi în compoziţie. Torni aluatul în formă de tort şi îl ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească şi îl tai în 3 felii egale. Ungi fiecare felie cu gem de căpşuni, le suprapui. La final, ornezi cu frişcă amestecată cu nes.