Tort cu sufleu de brânză şi fructe

Easter Cheesecake with Fruit jpeg

La mesele festive sau la aniversări, prepară-le celor dragi un tort cu sufleu de brânză şi fructe. Vor aprecia gustul bogat al acestui desert apetisant, care le va încânta toate simţurile.

Ingrediente

Pentru blat

120 g făină 150 g zahăr 3 ouă

Pentru crema de brânză

500 g brânză cremoasă, scursă bine

500 g smântână dulce

100 g zahăr

15 g gelatină

3 kiwi

4 piersici din compot

Pentru decor

10 g gelatină

200 ml compot de fructe

Preparare

Pentru a pregăti blatul, separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile cu 100 g de zahăr până devin o cremă albă. Adaugi făina cernută şi mixezi totul la viteză mică. Separat, baţi albuşurile spumă împreună cu restul de zahăr. Amesteci cele două compoziţii. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute.

Pentru crema de brânză, baţi smântâna dulce, apoi o amesteci cu brânza cremoasă şi cu zahărul. Mixezi totul la viteză mică.

Amesteci gelatina cu 3 linguri de apă, apoi o încălzeşti pe foc până se topeşte. O torni peste amestecul de brânză cu smântână.

Cureţi kiwi de coajă şi le feliezi, împreună cu piersicile din compot. Înmoi gelatina pentru decor în compotul de fructe şi o încălzeşti pe foc până se topeşte.

Pui blatul răcit într-o tavă cu pereţii înalţi şi detaşabili, torni jumătate din crema de brânză, adaugi câteva bucăţi de fructe, apoi răstorni şi restul de cremă.

Deasupra decorezi prăjitura cu fructele care ţi-au rămas şi torni compotul cu gelatină. Dai prăjitura la frigider 8-10 ore.

Foto: Profimedia

Sufleu de lămâie cu brânză, un desert apetisant

Sufleu de lămâie cu brânză, un desert apetisant

Tartă cu sufleu de lămâie

Tartă cu sufleu de lămâie

Sufleu de iaurt şi grepfrut, reţeta rapidă

Sufleu de iaurt şi grepfrut, reţeta rapidă

Sufleu de mere

Sufleu de mere