La mesele festive sau la aniversări, prepară-le celor dragi un tort cu sufleu de brânză şi fructe. Vor aprecia gustul bogat al acestui desert apetisant, care le va încânta toate simţurile.

Ingrediente

Pentru blat

120 g făină
150 g zahăr
3 ouă

Pentru crema de brânză

500 g brânză cremoasă, scursă bine
500 g smântână dulce
100 g zahăr
15 g gelatină
3 kiwi
4 piersici din compot

Pentru decor

10 g gelatină
200 ml compot de fructe

Preparare

Pentru a pregăti blatul, separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile cu 100 g de zahăr până devin o cremă albă. Adaugi făina cernută şi mixezi totul la viteză mică. Separat, baţi albuşurile spumă împreună cu restul de zahăr. Amesteci cele două compoziţii. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute.

Pentru crema de brânză, baţi smântâna dulce, apoi o amesteci cu brânza cremoasă şi cu zahărul. Mixezi totul la viteză mică.

Amesteci gelatina cu 3 linguri de apă, apoi o încălzeşti pe foc până se topeşte. O torni peste amestecul de brânză cu smântână.

Cureţi kiwi de coajă şi le feliezi, împreună cu piersicile din compot. Înmoi gelatina pentru decor în compotul de fructe şi o încălzeşti pe foc până se topeşte.

Pui blatul răcit într-o tavă cu pereţii înalţi şi detaşabili, torni jumătate din crema de brânză, adaugi câteva bucăţi de fructe, apoi răstorni şi restul de cremă.

Deasupra decorezi prăjitura cu fructele care ţi-au rămas şi torni compotul cu gelatină. Dai prăjitura la frigider 8-10 ore.

Foto: Profimedia

Sufleu de lămâie cu brânză, un desert apetisant

Tartă cu sufleu de lămâie

Sufleu de iaurt şi grepfrut, reţeta rapidă

Sufleu de mere

Loading...