Eclerul este un desert pe gustul tuturor. De aceea, l-am reinterpretat sub formă de tort, care, în plus, e specaculos!


Ingrediente

Pentru aluat:

120 ml apă

120 ml lapte

100 g unt

4 ouă mari

1 praf de sare

1 linguriţă zahăr

150 g făină

Pentru cremă:

500 ml smântână pentru frişcă

120 g zahăr vanilinat

125 g afine proaspete

Pentru glazură:

3-4 linguri zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Combini laptele cu apa, zahărul, sarea şi untul, într-o cratiţă. O pui pe foc mic, iar când e pe punctul de a clocoti şi untul e topit o dai deoparte, adaugi făina cernută, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Aşezi din nou pe foc mic şi mai ţii 1 minut, amestecând constant. Dai deoparte, laşi la răcorit şi încorporezi ouăle, unul câte unul, amestecând până obţii consistenţa unei paste.

Pui aluatul într-un poş şi formezi cercuri de mărimea dorită, lipite unul de altul, sub forma unui inel, direct în tavă. Dai tava la cuptor 20 de minute la 180 °C şi 10-15 minute la 160 °C. Nu deschizi uşa cuptorului în timpul coacerii. Laşi blatul de ecler la răcit. Trebuie să fie complet rece înainte să-l tai pe jumătate, transversal.

Pentru cremă, mixezi smântâna cu zahărul vanilinat până obţii frişcă. O pui într-un poş, umpli jumătatea inferioară şi adugi afinele spălate. Acoperi cu capacul blatului.

Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie, apoi formezi un model peste tort, picurând cu lingura. Decorezi tortul cu afine şi îl dai la frigider câteva ore înainte de servire.

FOTO Shutterstock

 

Pentru aluat:

120 ml apă

120 ml lapte

100 g unt

4 ouă mari

1 praf de sare

1 linguriţă zahăr

150 g făină

Pentru cremă:

500 ml smântână pentru frişcă

120 g zahăr vanilinat 

125 g afine proaspete

Pentru glazură:

3-4 linguri zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Combini laptele cu apa, zahărul, sarea şi untul, într-o cratiţă. O pui pe foc mic, iar când e pe punctul de a clocoti şi untul e topit o dai deoparte, adaugi făina cernută, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Aşezi din nou pe foc mic şi mai ţii 1 minut, amestecând constant. Dai deoparte, laşi la răcorit şi încorporezi ouăle, unul câte unul, amestecând până obţii consistenţa unei paste.

Pui aluatul într-un poş şi formezi cercuri de mărimea dorită, lipite unul de altul, sub forma unui inel, direct în tavă. Dai tava la cuptor 20 de minute la 180 °C şi 10-15 minute la 160 °C. Nu deschizi uşa cuptorului în timpul coacerii. Laşi blatul de ecler la răcit. Trebuie să fie complet rece înainte să-l tai pe jumătate, transversal.

Pentru cremă, mixezi smântâna cu zahărul vanilinat până obţii frişcă. O pui într-un poş, umpli jumătatea inferioară şi adugi afinele spălate. Acoperi cu capacul blatului.

Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie, apoi formezi un model peste tort, picurând cu lingura. Decorezi tortul cu afine şi îl dai la frigider câteva ore înainte de servire.

FOTO Shutterstock

 

Loading...