Se zice că ananasul este unul dintre cele mai preţioase fructe de iarnă, pentru că frunizează minerale, oligoelemente şi vitamina C în cantităţi mari organismelor obosite. Pentru acest tort răsturnat cu ananas poţi folosi fructul din compot, dar şi crud, dar foarte copt. Cum recunosşti un fruct de ananas foarte bine copt? Simplu, dacă frunzele se desprind uşor, atunci fructul este copt.

Tort răsturnat cu ananas - Ingrediente (1 tavă)

Pentru umplutură
1 cutie compot de ananas
60 g unt
150 g zahăr

Pentru blat
430 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf sare
1 vârf de linguriţă de nucşoară
2 ouă
1 păstaie vanilie
185 g unt la temperatura camerei
200 g zahăr
125 ml lapte

Tort răsturnat cu ananas - Mod de preparare

Topeşti untul cu 150 g de zahăr într-o cratiţă până când se formează băşici. Opreşti focul şi torni într-o tavă rotundă cu fund detaşabil pe care ai tapetat-o. Apoi aşezi „inelele“ de ananas, eventual tăiate în jumătate.

Pentru blat, pui ingredientele uscate într-un bol şi amesteci. Tai păstaia de vanilie în jumătate, aduni seminţele şi le amesteci într-un alt vas cu ouăle. Mixezi untul până devine pufos. Adaugi zahărul şi baţi în continuu. Apoi torni compoziţia de ouă şi mixezi. Adaugi făina şi laptele, câte puţin din fiecare, alternând. Amesteci.

Încingi cuptorul. Torni compoziţia peste ananas şi sirop. Laşi la copt 35-45 minute sau până devine auriu-arămie. Laşi să se răcească în tavă 10 minute şi apoi răstorni pe o farfurie.

Loading...