Vita Strognoff este pentru ruşi, precum pastele Carbonara pentru italieni. Este foarte gustoasă, nu ai nevoie de multe ingrediente şi este nevoie de doar câţiva paşi pentru a prepara cea mai bună reţetă de vită Stroganoff. Calitatea cărnii este foarte importantă. Evită cubuleţele de carne gata tăiate pentru tocăniţă şi cumpără muşchi de vită sau carne pentru friptură. Serveşte cu piure de cartofi, orez sau paste. Dacă mai pui lângă şi nişte castraveciori muraţi, mâncarea e perfectă.

Vită Stroganoff. Cea mai bună reţetă - Ingrediente (4-6 porţii)

1 linguriţă ulei
1 linguriţă unt
1 ceapă tăiată subţire
250 g ciuperci, feliate
500 g carne de vită, tăiată în fâşii
¼ cană coniac
sare
piper
1/2 cană supă de vită
1 frunză de dafin
1 linguriţă boabe muştare
1 cană smântână
1 legătură pătrunjel, tocat

Vită Stroganoff. Cea mai bună reţetă - Mod de preparare

Încingi uleiul şi untul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi ciupercile la foc mic, 7-10 minute. Scoţi din tigaie şi adaugi în acelaşi vas bucăţile de carne şi le laşi pe foc iute 3-5 minute.

Adaugi coniacul şi laşi în continuare pe foc până când se elimină alcoolul, adaugi supa, mustarul, frunza de dafin, sare şi piper după gust. Cureţi cu o spatulă fundul tigăii, pentru că toate acele bucăţi maronii vor da savoare sosului.

Repui ceapa şi ciupercile în vas şi laşi pe foc 3 minute până când compoziţia bolboroseşte. Adaugi smântâna şi pătrunjelul şi opreşti focul. Poţi servi cu piure de cartofi, orez sau paste.

sursa: http://vikalinka.com

Loading...